Posts Tagged medit

Master DTA

Posted by on Thursday, 29 March, 2012

Stim ca majoriatea programelor pentru logarea concursurilor au o facilitate foarte utila si anume cautarea indicativului intr-o baza de date imediat dupa ce am tastat primele caractere din indicativ. Cine lucreaza frecvent in concursuri si foloseste aceasta facilitate stie cat este de utila !

Aceasta mica baza de date o gasim sub numele de master.dta. Cel putin asa o gasesc eu in binecunoscutul si folositul program de concurs N1MM.

Pe Internet se gasesc foarte multe astfel de baze de date, dar cea mai mare pe care am gasit-o acum multi ani fost una care continea aproape de 80.000 de indicative.

Aceasta baza de date se poate completa de fiecare cu ajutorul unui mic editor free numit Medit. Fata de versiunile mai noi, acesta nu trebuie instalat si ruleaza ca atare. Ruleaza chiar si sub Win7. Programul se poate descarca de aici !

Apoi se actioneaza al treilea buton de sus, cel cu “+” de culoare verde si toate indicativele noi se vor adauga la master.dta.

Apoi se salveaza noua baza de date.  Se va reconstrui o noua baza de date master.dta,  iar vechea baza de date se va redenumi master.bak. Bineinteles ca ceea ce se foloseste va fi noul fisier master.dta !

De circa 10 ani, de cand imi tin logul in format electronic, am cules multe indicative pe care le-am adaugat la aceasta baza de date. De asemenea dupa fiecare concurs o actualizez.

Asa cum observati, adaugarea indicativelor se face lejer, fie dintr-un fisier in format ADIF fie Cabrillo. La baza de date se adauga numai noile indicative, cele care deja se regasesc in baza de date initiala sunt rejectate.

La acest moment am ajuns la o baza de date formata din 112.392 indicative.

De acum, aceasta va fi actualizata in permanenta si se poate descarca de aici !

Ultima actualizare: 26.08.2012 (după YODX)

Bineinteles ca fiecare isi poate actualiza aceast fisier putand sa adauge indicative noi. Cine isi tine logul in format electronic poate exporta totul in format ADIF si se poate adauga la master.dta.

Daca cineva o actualizeaza si doreste sa mi-o trimita prin mail, ii multumesc anticipat si poate reusim astfel sa realizam o baza de date foarte mare, care, cu siguranta, va fi utila tuturor. Se pot trimite si numai fisierele in format ADIF sau CABRILLO, urmand ca eu sa fac actualizarea.

Bineinteles ca numele/indicativul celor care vor participa la acest proiect va fi mentionat !

Mult succes in viitoarele concursuri !