BUG cu PIC 16F84

This entry was posted by Sunday, 5 February, 2012
Read the rest of this entry »

BUG CU MEMORIE CU PIC 16F84A

 

Este un bug construit cu PIC 16F84 cu memorie si cu un menu destul de bogat. Este foarte util pentru cei ce nu poseda un transceiver cu bug incorporat, dar si pentru antrenament.

 

Documentatia completa este aici.

 

Noua varianta cuprinde o noua incasetare. Pe langa bug a fost adaugat si un recorder de voce cu memorie realizat cu APR9600.

Schema folosita este o varianta a aplicatiei care se gaseste in datasheet.

Montajul final functioneaza surprinzator de bine si face fata cu succes in concursuri, mai ales pe modulul de voce. Am creat posibilitatea intreruperii redarii din memorie in orice moment prin apasarea PTT-ului.

De asemenea, pentru operativitate, am alocat contactele folosite la schimbarea frecventei de pe microfon (UP si DOWN) memoriilor care redau apelul de concurs si indicativul.

SP- si SP+ (la care s-ar atasa difuzorul) se cupleaza la transceiver printr-un transformator de separatie, ca cel folosit in digitale. Cealalta infasurare se leaga la intrarea microfonului din transceiver printr-un potentiometru semireglabil (am folosit 10Ko), pentru a se regla un nivel de semnal aproximativ egal cu cel furnizat de microfon, pentru a nu aparea acea diferenta de semnal intre vocea redata prin acest “papagal” si vocea naturala de la microfon.

Probabil pot aparea si alte variante de automatizare in functie de transceiverul folosit.

 

Comments are closed.